Get Adobe Flash player

Gewestelijke finale 1e klas driebanden

Jos van Leur 181130 103 BB web Mari Kuijpers 181130 102 BB web

Rene Langenbach ongenaakbaar in Zeeland

Rene Langenbach van BC De Grenspost uit het district Veluwezoom is op afgetekende wijze gewestelijk kampioen geworden van het gewest Midden Nederland in de spelsoort driebanden.

Rene was als 5e geplaatst met een moyenne van 0.628 en dit moyenne heeft hij tijdens de finale op weten te krikken naar 0.695.

Van meet af aan was duidelijk dat Rene tot een van de kanshebbers behoorde. Hij liet mooi spel zien en dat resulteerde in overwinningen.
Slechts éénmaal moest hij een puntendeling dulden, maar met 13 punten gewestelijk kampioen worden van de 1e klas zullen hem niet veel spelers nadoen.

Goede tweede werd Jos v Leur van Touché uit Oss.
Jos moest net als Riny Weemen en Toon Michielse op een gegeven moment de strijd opgeven om nog in het spoor te kunnen blijven van de kampioen.
Alle drie de spelers kwamen uit op een aantal van 8 matchpunten en het algemeen moyenne van Jos was dus beter dan dat van zijn opponenten.
Mari Kuijpers moest als reserve invallen voor Harrie de Groot en met één gelijkspel kwam Mari uit op de achtse plaats met een moyenne van 0.588
Hij ging met 8 treffers wel de boeken in als speler met de hoogste serie.
De beste partij kwam op naam van de kampioen. Hij wist zijn 30 caramboles in 22 beurten bij elkaar te spelen wat hem een moyenne opleverde van 1.363
Ook John v Kleef wist een partij boven de 1.000 te spelen (1.034) en Antoon Hofman kwam in een partij precies uit op 1.000.
Al met al een mooi kampioenschap met een hele goede kampioen.
Deze kampioen gaat nu deelnemen aan de nationale finale en die wordt gespeeld van vrijdag 4 t/m zondag 6 januari in Hengelo.

De uitslag staat in nieuwsbrief 17 week 49 2018

181130 101 BB breed web

 

 

Archief

--------------------------------------------

Regio kampioenschap 1e klas driebanden

Sikkers Ruud 72

In Arnhem werd van 8 t/m 10 december gespeeld om een kampioenschap.
Het betrof hier de Regiofinale driebanden klein 1e klas.
Onder de deelnemers twee leden van het district Oss. Ruud Sikkers (D’n Brouwer en Mari Bloemers (VDO).
Helaas konden beide heren geen rol van betekenis vervullen op diot kampioenschap.
Ruud werd 7e met een algemeen moyenne van 0.580 en een hoogste serie van 4 Mari moest genoegen nemen met de 8e plaats. Mari kwam tot een algemeen moyenne van 0.410 en zijn hoogste serie was 5

Overtuigd kampioen werd Johan Sopamena (Boslust).
Johan wist al zijn partijen in winst om te zetten  Hij scoorde een algemeen moyenne van 0.750 en zijn hoogste serie was 6
Ook de beste partij kwam op naam van de kampioen. Met een particulier moyenne van 1.200 bleef hij iedereen de baas.

De uitslag staat in nieuwsbrief 17 week 50 2017

Nederlands kampioenschap 1e klas driebanden

Rene van Maren DSC02585 web

René van Maren (Touché) heeft van 13 t/m 15 januari in Akersloot gestreden om de Nationale titel driebanden klein 1e klas.
Met 6 matchpunten, een algemeen moyenne van 0.763 en een beste partij van 1.578 ( de beste partij van het toernooi) wist Rene beslag te leggen op de 6e plaats.

In de 1e ronde was Jos Houtman een maatje te groot; met 30 – 22 in 51 beurten bleef René met lege handen achter.
De 2e wedstrijd tegen Rene Snijders werd met overmacht gewonnen (30 – 13 in 26 beurten.

In de 3e ronde wist Jan Bart Slagt met 30 – 29 nipt het verschil te maken. Wederom geen punten voor René. Ook de 4e ronde tegen Edwin Tahapary kon hij niet tot winst komen; in 36 beurten stond er 30 – 20 op het bord ten gunste van Edwin.

Tegen Stephan van den Hooff liet Rene zien dat hij echt wel kan driebanden. In slechts 19 beurten werd Stephan met 30 – 10 weggespeeld. Meteen de beste partij van het hele toernooi.

In de 6e ronde komt Rene weer tot winst. Nu is hij in 30 beurten te sterk voor Martin Twigt (30 – 18).
Helaas moet hij toestaan dat in de laatste ronde Herman Belt er met de winst vandoor gaat. Met wederom slechts 1 carambole verschil blijft Rene weer met lege handen staan.

Toch mag je tevreden zijn als je op een nationaal kampioenschap terecht komt en er een 6e plaats weet te behalen. Kampioen in Akersloot werd Stephan van den Hooff. Evenals runner up Jan Bart Slagt moest hij 2 nederlagen incasseren; in de 4e ronde tegen Jos Houtman en in de 5e ronde tegen Rene v Maren.

Jan Bart ging in de 1e ronde onderuit tegen Stephan en ook in de 5e ronde kon hij niet winnen van Martin Twigt. Beide spelers maakten in de daaropvolgende beurten geen fouten meer en zodoende kwamen ze allebei op 10 punten.
Het moyenne van Stephan (0.788) gaf de doorslag ten nadele van Jan Bart (0.747).
Een nipte overwinning maar wel goed voor de nationale titel.

De uitnodiging

De uitslag

De uitslag staat in nieuwsbrief 21 week 3

Kampioen driebanden eerste klasse in Akersloot

18 januari 2017 Verslag KNBB Carambole

AKERSLOOT – Het Nederlands kampioenschap driebanden klein eerste klasse, gespeeld in Akersloot, draaide uit op een tweekamp tussen Stephan van den Hoof uit Tilburg en Jan Bart Slagt uit Zeist, op korte afstand gevolgd door Edwin Tahapary, Jos Houtman en Herman Belt. De Brabander Stephan van den Hooff had de sterkste eindsprint en bleef Jan Bart Slagt net voor: beide met 10 matchpunten, gemiddeldes 0.788 en 0.747. Vijf spelers, met allemaal nog kansen, maakten er in de twee laatste dagen een prachtige titelstrijd van. Het toernooigemiddelde was 0.717.
De allesbeslissende zevende ronde gaf een boeiend gevecht te zien tussen de overgebleven kanshebbers. Stephan van den Hooff behield de toppositie door een overwinning op Rene Snijders (30-21 in 34), Jan Bart Slagt versloeg Edwin Tahapary, die bij winst ook nog een titelkans had, met 30-22 in 43. Jos Houtman strandde, na winst op Martin Twigt, op de vierde plaats, net als Herman Belt ook met acht matchpunten.
Edwin Tahapary uit Bemmel was tot aan de laatste twee ronden de grootste kanshebber op de titel, maar door twee opeenvolgende verliespartijen, tegen Stephan van den Hooff en Jan Bart Slagt, zag hij zijn kansen in rook opgaan.
René van Maren speelde de beste partij van het kampioenschap (1.578 gemiddeld), de hoogste serie kwam met 7 op naam van vier spelers: Stephan van den Hooff, Jan Bart Slagt, Edwin Tahapary en Rene Snijders.

De eindstand:

1 Stephan van den Hooff 10-0.788-7
2 Jan Bart Slagt 10-0.747-7
3 Edwin Tahapary 8-0.762-7
4 Jos Houtman 8-0.742-5
5 Herman Belt 8-0.677-5
6 René van Maren 6-0.763-5
7 Rene Snijders 4-0.718-7
8 Martin Twigt 2-0.542-4.

Tekst: Frits Bakker

Link artikel op website KNBB-Carambole 3B 1e klas

Regiofinale 1e klas driebanden

Rene van Maren DSC02583 web Harrie de Groot en René v Maren hebben afgelopen week deelgenomen aan de regiofinale 1e klas driebanden klein. BV ’t Ottertje had de organisatie in handen en na 3 dagen biljarten wist René v Maren de titel weg te kapen voor de neus van Antoon Hofman. Gedoodverfde favoriet Tommy v Vo werd 3e.
Maar het publiek moest tot de laatste ronde wachten voor de kampioen bekend was.
René moest zijn laatste partij tegen Tommy, tot op dat moment de leider in het klassement met 9 punten. René komt als winnaar uit de bus en komt op 10 punten en is virtueel leider.
Harrie de Groot, met zijn 82 jaar de oudste van het stel, had bij het ingaan van de laatste ronde ook nog zicht op de titel. Winst op Paul Nagels zou betekenen dat hij op gelijke hoogte zou komen met René maar met een beter algemeen moyenne.
Harrie de Groot okt 2015 4 web

 

Helaas komt Harrie 4 caramboles tekort voor de eindzege en is René niet meer te achterhalen.
Antoon Hofman klimt, door zijn overwinning op Bennie Lahaije, naar de 2e plaats.
Hij komt, net als Tommy, op 9 punten maar kan een beter moyenne overleggen.
Beste partij van het toernooi kwam op naam van Paul Nagels; hij wist de benodigde 30 caramboles in 31 beurten bij elkaar te tikken. Hoogste serie kwam op naam van Antoon Hofman met 8 treffers. Uitslag staat in nieuwsbrief 16 week 49 2016

Foto's Met dank aan Jan Rosmulder (De Biljartballen) Harrie de Groot en Réne van Maren

Districtsfinale 1e klas driebanden

DF 1e kl 3B Harry de Groot 2016 web

Van 27 t/m 29 oktober werd in Herberg De Mulder in Megen gestreden om de districtstitel 1e klas driebanden klein.

Nadat zoon Ronald de districtsfinale 2e klas driebanden voor zich opeiste, won vader Harrie de Groot de 1e klas driebanden. Zeer waarschijnlijk een unieke prestatie binnen één familie.

Bijkomend feit is dat Harrie het oudste lid is van BC Zeeland en inmiddels de respectabele leeftijd van 82 jaar heeft bereikt. Respect!!!

Harrie wist al zijn partijen winnend af te sluiten, maar moest helaas constateren dat hij aan het einde van 3 dagen biljarten een halve degradatie aan de broek had.

 

Met een algemeen moyenne van 0.512 bleef hij onder de ondergrens van 0.550, maar dat maakt zijn prestatie niet minder indrukwekkend. Tweede werd Rene v Maren met 6 punten en een moyenne van 0.632. Rene tekende ook voor de hoogste serie van 8. Mari Kuijpers maakte het podium compleet; met eveneens 6 wedstrijdpunten maar een minder algemeen moyenne van 0.515 was een derde plaats zijn deel. De kortste partij werd gespeeld door Mari Bloemers; hij tikte de 30 caramboles in 34 beurten bij elkaar.

De uitslag staat in nieuwsbrief 11 week 44

 

-------------------------------------------------------------

Seizoen 2015 - 2016

Gewestelijke finale 1e klas driebanden

Bloemers Mari okt 2015 web

Mari Bloemers (VDO) heeft in Veenendaal deelgenomen aan de gewestelijke finale driebanden klein 1e klas en heeft daar een zéér verdienstelijke 2e plaats weten te behalen.
Tot het einde toe bleef het spannend wie zich kampioen mocht noemen. Herman Schiks en Mari wisten tot het einde toe elkaar in evenwicht te houden. Beide spelers moesten 1 verliespartij incasseren en daar bleef het ook bij.
Aan het einde van de rit stonden beide kemphanen op 12 matchpunten.
Het moyenne van Herman (0.737) was net een fractie beter dan wat Mari kon overleggen (0.724).
John Vink (Zomerzorg) werd met 9 punten op afstand derde.

Mari tekende voor de hoogste serie van het toernooi (7) en Ron Tummers speelde met een moyenne van 1.153 de kortste partij.
Herman kan zich nu op gaan maken voor de Nationale Finale en die wordt gespeeld van 22 t/m 24 januari in Hoeven.

De uitslag staat in nieuwsbrief 19 van 2015

Districtsfinale 1ste klas driebanden

anton smits okt 2015 web1 DF 3B 1e kl thekes okt 2015 web

 Foto's Jan Rosmulder - De biljart ballen

Op 31 oktober j.l. kon Jeannette Habraken namens het districtsbestuur weer een prima kampioen huldigen. Anton Smits maakte met 12 wedstrijdpunten en een prachtig gemiddelde van 0.686 duidelijk aan de andere 7 spelers dat hij de beste was. Mari Bloemers werd tweede (9 punten en ook een gemiddelde boven de 0.6). Proficiat aan de kampioen en complimenten aan Net Mis voor de prima organisatie.

--------------------------------------------------------------------------

NK 1e klas driebanden 2015

Smits Anton NK

Van 9 t/m 11 januari heeft Anton Smits (Net Mis) deelgenomen aan de Nationale Finale driebanden klein 1e klas.
Anton moest hiervoor afreizen naar Losser.
Hij wist in totaal 2 partijen te winnen; in de 4e ronde wist hij Marc Damen in bedwang te houden met 30 – 20 in 41 beurten en tegen Peter Timmer wist hij in de 6e ronde ook 2 punten binnen te halen. Na 51 beurten stond er een stand op het scorebord van 21 – 30 in het voordeel van Anton.
Met deze 4 matchpunten kwam Anton uit op een 7e plaats.

Ongeslagen kampioen werd Jan Gieskens. Marc Damen was de verantwoordelijke man voor het verliespunt van de kampioen. Dit gebeurde in de 5e ronde en meteen werd van dit verliespunt geprofiteerd. Frank de Graaf wist met een overwinning op Wilco v Diemen 2 punten aan zijn totaal toe te voegen en nestelde zich ook meteen aan de kop van het klassement.

 

 

 

 

In de 6e ronde kwamen beide spelers tot winst waardoor het aan de kop bijzonder spannend werd.

Frank op 12 punten met een moyenne van 0.829 en Jan met 11 punten en een moyenne van 0.753.
De laatste ronde zou de beslissing gaan brengen.

Frank heeft, gezien zijn moyenne, genoeg aan een gelijkspel. Maar Jan heeft zijn zenuwen schijnbaar goed in bedwang en in 26 beurten is het pleit beslecht en kan Losser de nieuwe kampioen begroeten van de 1e klas driebanden klein in de persoon van Jan Gieskens. Proficiat!!

Frank speelde met een moyenne van 1.428 de kortste partij van het toernooi en de hoogste serie kwam met 9 treffers op naam van Wilco v Diemen en Peter Timmer.

De uitslag staat in nieuwsbrief 20
Zie ook website KNBB-Carambole: NK 1e klas driebanden