Get Adobe Flash player
Gewestelijke finale dames libre 2019
Antoinette Bek 190301 027 website
Op vrijdag begon zij zéér sterk aan het toernooi. Beide wedstrijden werden in winst omgezet en zij kon vrijdagavond huiswaarts keren met de wetenschap dat ze volop in de strijd was voor een podiumplaats.
Maar de zaterdag verliep desastreus voor haar. Al haar wedstrijden gingen verloren en haar mooie 3e plaats van de 1e dag werd een 6e plaats na dag 2.
De zondag zou beginnen waar de zaterdag gestopt was.
Haar 1e partij ging wederom verloren en nu was het zaak om de laatste partij in winst om te zetten om toch nog in de middenmoot te eindigen.
Onder toeziend oog van haar zoon, ooit Nederlands kampioen bij de jeugd, werd de laatste partij in winst omgezet zodat een mooie 5e plaats haar deel werd.
De kampioen zou komen uit de laatste wedstrijd die gespeeld werd.
Zowel Joke v Alebeek als Brenda Bouwhuis gingen de laatste ronde in met 10 punten achter hun naam.
Brenda moest 55 caramboles produceren tegenover Joke 39.
Van meet af gaven beide speelsters elkaar geen duimbreed toe.
Tot een paar beurten voor het eind. Toen wist Brenda met een serie van 14 een serieus gat te slaan.
Joke gaf echter geen krimp en bleef stug puntjes maken, geen hoge series maar wel het gat steeds kleiner maken.
Brenda laat op de 53e carambole een maakbaar punt liggen en Joke aarzelt geen moment en maakt van de gelegenheid gebruik om haar laatste puntjes bij elkaar te tikken.
Geen nabeurt voor Brenda zodat de gewestelijke titel mee naar Den Bosch gaat of beter gezegd naar Heeswijk Dinther.
Toch kan Brenda nog sportieve revanche halen want beide dames gaan door naar de nationale finale die gespeeld wordt bij BV Overkamp in Eibergen van 31 mei t/m 2 juni.
De volledige uitslag staat in nieuwsbrief 33 week 13 2019
 
Districtsfinale dames Oss 2019
Antoinette Bek prolongeert titel dames libre Oss

Antoinette Bek (Touché) is er weer in geslaagd om de districtstitel dames libre op haar naam te schrijven. In Zeeland moest zij aantreden tegen alleen maar speelsters van BC Zeeland.
Leuk detail is dat de speelsters allemaal lid zijn van het arbiterscorps district Oss en dat zij op de finaledag geteld werden door arbiters die nog maar sinds kort hun arbitersbadge in bezit hebben.
Vorig jaar moest zij tot de laatste ronde wachten voordat zij zeker was van de titel maar dit jaar was ze alles en iedereen de baas.
In de 2e ronde wist Jeannette Habraken er in de gelijkmakende nog een remise uit te slepen maar voor de rest van de wedstrijden was er geen vuiltje aan de lucht.
In de laatste ronde kon Manuela v Boxtel haar ongeslagen status nog aanvallen, maar ook deze horde nam ze zonder noemenswaardige problemen.
Met 11 punten, een algemeen moyenne van 0.95, een beste partij van 1.36 en een hoogste serie van 10 mag Antoinette zich nu gaan richten op de gewestelijke finale.
Deze finale wordt gespeeld in Dongen van 29 t/m 31 maart.
 
De uitslag staat in nieuwsbrief 29 week 09 2019

Damesbeker teams 2018

  Corry van de Laar 2018 1

 

Het Damesteam van 's-Hertogenbosch met oa Corry van de Laar is Nederlands kampioen geworden.

Alle uitslagen op biljartpoint

Foto met dank aan Jan Rosmulder

 

 

 

 
Gewestelijke finale dames libre met interval 2018
Antoinette Bek 120303 017a web

In het weekeinde van 16 maart werd er op 2 plaatsen gestreden om regiotitels.
De dames mochten aantreden in Tiel bij BV De Burgemeester voor de regiotitel 2e klas dames libre en de heren waren te gast bij de Hazelaar in Rosmalen om uit te gaan maken wie zich regiokampioen mocht gaan noemen van de 3e klas bandstoten.

Bij de dames werd het district Oss vertegenwoordigd door districtskampioene Antoinette Bek van Touché.
Antoinette was op dit kampioenschap als 6e geplaatst en zij wist zich helaas niet verder omhoog te werken richting het podium.
Met een beste partij van 1.73 ( 33 caramboles uit 19 beurten) wist zij zich te verzekeren van een 7e plek. Haar hoogste serie bedroeg 6
Kampioene in Tiel werd Helen Koelink van Nieuw Zeist.

 

Zij wist invalster Teunie Doornekamp 1 punt voor te blijven in het klassement. Teunie kwam in haar partij tegen Corry v/d Laar tot een puntendeling.
Anita Schonewille wist op percentage Martina v Doesburg te kloppen.
Helen gaat haar club en haar district nun vertegenwoordigen op de natiionale finale en die wordt gespeeld van 20 t/m 22 april in Eibergen.
De uitsdlag staat in nieuwsbrief 30 week 12 2018
 
NK driebanden klein dames
Corry vd Laar 3B 2018

Van 9 tm 11 maart is het Nederlands kampioenschap dames driebanden klein in Almere gespeeld. Corry van de Laar was een van de deelneemsters op dit groots opgezet kampioenschap met maar liefs 46 deelneemsters.

Voor Corry was het meer de Olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen. De prijzen werden evenals de eerste uitgave in 2017, verdeeld tussen de zeer ervaren driebanden deelneemsters.

Gerrie Geelen nam de titel over van Joke Breur in een weekend vol enthousiasme en positiviteit
Na het succes van het eerste NK Driebanden Klein voor Dames in maart 2017, was voor organisator Alex ter Weele direct duidelijk dat er een vervolg zou komen. Een grootser vervolg, want het enthousiasme onder de dames was zodanig dat een grotere locatie mogelijk en wenselijk zou zijn.

Vandaar dat het NK Driebanden Klein voor haar tweede editie verhuisde van Lelystad naar de prachtige en ruime locatie van Almere '83. Lees verder in Nieuwsbrief 29 week 11

 

 
Districtsfinale dames interval 2018

Antoinette Bek 2018 web

Biljartvereniging Zeeland had op 3 februari de organisatie in handen van de districtsfinale dames libre handicap.
Slechts 4 dames hadden zich voor deze wedstrijd ingeschreven ( waar zijn de andere dames uit het district?), dus er werd een directe finale gespeeld.
Maar liefst 3 dames van de organiserende vereniging en één speelster van Touché mochten uit gaan maken wie zich de kampioene mocht gaan noemen.


Antoinette Bek van Touché wist zich tussen het Zeelandse geweld staande te houden en wist al haar partijen in winst om te zetten. Goede tweede werd Jeannette Habraken, die in de afsluitende partij tegen Antoinette geen vuist kon maken.
Jeannette speelde wel het hoogste partij moyenne en ook de hoogste serie van 12 werd door haar gemaakt.
Maar het gaat om de wedstrijdpunten en daar kwam ze er twee van tekort.
Manuela v Boxtel werd met 1 gewonnen partij 3e en Jolanda Bongers moest genoegen nemen met de 4e plaats. Zij wist helaas geen enkele partij in winst om te zetten.

Antoinette gaat door naar de regiofinale en die wordt begin maart gespeeld. Precieze locatie is nog niet bekend.

De uitslag staat in nieuwsbrief 24 week 6 2018

Gewestelijke finale dames met interval 2017

Corry vd Laar Dames 2017 web  Manuela van Boxtel 160917 102 web

In Tiel werd van 7 tm 9 maart de regiofinale 2e klas dames georganiseerd. Districts afgevaardigde Manuele van Boxtel kon haar allereerste optreden bij de pk's en eerste districts kampioenschap niet verzilveren in de regiofinale. Het moyenne van Manuela (1,03) was een fractie beter dan in het district maar met slechts twee overwinningen werd ze achtste.

Haar eerste twee partijen kon ze redelijk meekomen met haar tegenstandster, maar door de zenuwen gingen toch beide partijen verloren. Mede door de zenuwen gingen de eerste twee partijen verloren.
Haar partij tegen Chantal kende een goed begin maar gaandeweg de partij nam Chantal het heft in handen en wist de partij winnend af te sluiten.
Corry v/d Laar was haar 4e tegenstandster en hier wist ze haar beste partij te spelen. In slechts 23 beurten had ze haar 35 punten te pakken wat haar het fraaie moyenne van 1.52 opleverde.
Ook tegen Adrie Kraan kwam ze in 40 beurten weer tot winst. Best een knappe prestatie want ze moest terugkomen uit verloren positie (ze stond achter met 17-4). Door deze overwinning kwam ze weer terug op de 6e plaats in het klassement.
Op zondag werden de laatste twee wedstrijden gespeeld en zowel Ester als Pia wisten van Manuela te winnen. Met deze twee nederlagen kwam Manuela op de 8 plaats terecht in het klassement.
Voor Manuela was dit haar 1e Regiokampioenschap en zoals ze zelf zei is ze een ervaring rijker.

We hadden echter nog een speelster uit ons district, te weten Corry van de Laar van Germenzeel maar uitkomend voor district 's Hertogenbosch. De geroutineerde speelster, eerder al eens nationaal kampioene in deze klasse werd keurig derde (8 pnt 1,37). Corry hoopt op een uitvaller zodat ze als reserve alsnog naar het Nederlands kampioenschap kan.

Kampioen werd Chantal Veldt van BV Renkum.
Chantal had in Ester Kreuger een geducht tegenstander en beide dames ontliepen elkaar dan ook niet veel. Het moest in de laatste ronde uitgevochten worden wie er Regiokampioen zou worden.
Het werd dus Chantal. Het Nationaal kampioenschap wordt gespeeld van 28 t/m 30 april in Bergen op Zoom en zowel Chantal als Ester gaan hieraan deelnemen.

De uitslag staat in nieuwsbrief 30 week 12 - 2017

Districtsfinale Dames interval 2017

Manuele van Boxtel 170218 006wb

Germenzeel had de organisatie in handen van de districtsfinale dames libre interval. Maar liefst 3 dames van BC Zeeland stonden op de deelnemerslijst en de 4e dame was Antoinette Bek van Touché. Het zou dus gek moeten lopen als de titel niet in Zeeland terecht zou komen.
Favoriet voor de titel was Jeannette Habraken, met een moyenne van 1.85 is ze veruit de beste biljartster. Maar er wordt gespeeld op interval en dan kunnen er soms bijzondere uitslagen uitrollen.
Dat was op deze finale dus ook het geval. Niet Jeannette maar clubgenoot Manuela van Boxtel gaat met 9 punten en een moyenne van 1.18 met de hoogste eer strijken.
Uitgerekend haar partij tegen Jeannette speelt ze haar beste partij van dit toernooi; in 14 beurten heeft ze haar benodigde 30 car geproduceerd wat neerkomt op een moyenne van 2.14. Dit blijkt aan het eind van 3 dagen biljarten ook de kortste partij van het toernooi te zijn.
Op de 2e plek eindigd Antoinette Bek. Met 7 punten en een moyenne van 1.09 blijft ze de andere twee dames van BC Zeeland voor in het klassement.

De uitslag staat in nieuwsbrief 26 week 8

 

 

Districtsfinale dames interval 2016

1 Dames 160130 001 BB web 1 Habraken 160130 002 BB web
Biljartvereniging KOT uit Ravenstein had op 29 en 30 januari de organisatie in handen van de districtsfinale dames libre 2e klas.
Het betrof hier een gecombineerd kampioenschap van de districten Oss en Nijmegen.
Het zou een bijzonder spannende aangelegenheid worden want de dames gaven elkaar zeer weinig toe.
Voor het district Nijmegen mocht Addy Westrik de kampioensmedaille in ontvangst nemen. Zij was in felle strijd verwikkeld met Pia Helmich, die op de 2e plaats eindigde.
Beide speelsters wisten 8 punten te behalen maar omdat er op handicap werd gespeeld moest het percentage uitsluitsel geven en dat pakte voor Addy net iets beter uit.

Ook voor de Osse titel moest flink strijd geleverd worden.
Jeannette Habraken en Antoinette Bek gaven elkaar weinig tot geen ruimte en bleven elkaar constant in evenwicht houden. Zodoende moest er bij de Osse dames ook het percentage aan te pas komen om tot een winnaar te komen. En hier was Jeannette Habraken de gelukkige.
Jeannette wist ook de kortste partij van het toernooi op het laken te leggen; in 14 beurten had zij haar benodigde 53 caramboles bij elkaar gespeeld.
Pia helmich scoorde met 21 treffers de hoogste serie van het toernooi.

Zie ook de fotoreportage van Jan Rosmulder de Biljartballen Foto's  DF 2e klas dames  

De uitslag staat in nieuwsbrief 24 week 5

Districtskampioenen Dames

2019 Antoinette Bek - Nieuwsbrief 29 week 9

2018 Antoinette Bek - Nieuwsbrief 24 week 6

2017 Manuela van Boxtel - Nieuwsbrief 26 week 8

2016 Jeannette Habraken - Nieuwsbrief 24 week 5

2015 Helene van Aarle - Nieuwsbrief 25 week 9

2014 Jeannette Habraken - Nieuwsbrief 26 week 7

 

Helene v Aarle (Jong Geleerd) heeft in Ottersum beslag weten te leggen op de districtstitel 2e klas dames libre.

 

Door gebrek aan deelneemsters gingen slechts 4 deelneemsters de strijd met elkaar aan; twee dames uit het district Oss en twee uit het district Nijmegen.

Aan het enthousiasme van de dames heeft het in ieder geval niet gelegen.
Bij het ingaan van de laatste ronde hadden alle dames nog kans op de titel.

 

Helene versloeg in 29 beurten Jeannette Habraken en Pia Helmich was met series van 9 en 10 te sterk voor Anja Jansen waardoor zij de districtstitel van Nijmegen kreeg toegewezen.

 

Een dringende oproep tot slot voor alle dames die biljarten in de districten Oss en Nijmegen en uiteraard ook andere districten; ga aub wedstrijden spelen en schrijf jezelf in voor Pk’s, zodat we volgend jaar een volwaardig kampioenschap kunnen spelen met 6 of 8 speelsters.