Get Adobe Flash player

KNBB Nieuws

Biljarten weer terug op TV

Masters 2020 Swerts Cetin

- Zondag zijn de Masters driebanden op NPO1
- Ziggo sport heeft ook veel aandacht

NOS Studio Sport pakt dit weekend uit met KNBB Jumbo Masters: op zondag liefst een half uur (!) driebanden op NPO1, direct voorafgaand aan Studio Sport Eredivisie

17 januari 2020: de Masters in Berlicum

Al tijden is het duidelijk: biljarten is helemaal terug op de Nederlandse tv!

Het begon eerst nog voorzichtig met de Mosconi Cup poolbiljarten op Ziggo Sport, gevolgd door zo nu en dan wat snooker evenementen. Eurosport ging geleidelijk aan naast snooker ook driebanden uitzenden, veelal nog op Eurosport 2. Op NOS Studio Sport bleven er (meestal korte) samenvattingen te zien van de grote driebanden events. Maar echt grote uitzendingen rondom driebanden bleven relatief beperkt – daarvoor bleef de biljartliefhebber aangewezen op Kozoom.

Lees verder op de website van KNBB

Open Brabants Kampioenschap driebanden 2020

Biljartvrienden,

Vanaf 1 januari 2020 kan er weer ingeschreven worden voor de Open Brabantse Kampioenschappen. In de bijlage vind je een inschrijfformulier, dat na invulling retour gezonden kan worden naar pk@knbb-kempenland.nl
Naar aanleiding van de evaluatie vorig jaar zijn o.a. de volgende punten aangepast in het reglement.

- Nieuwe spelers met een niet controleerbaar moyenne worden op de helft van de competitie of de helft van het totaal te spelen partijen aangepast naar boven.
- Spelers met een controleerbaar moyenne  uit de landscompetitie schrijven in met het startmoyenne van de 2e helft seizoen 2019-2020
- Spelers die alleen een officieel moyenne OBK hebben worden met dit moyenne ingeschreven.
- (Nieuwe) spelers met alleen een moyenne grote tafel worden verhoogd met 125%

De naam voor de derde partij voorheen scotch double wordt Brabants Dubbel.
Voor dit onderdeel geldt ook het carambole puntensysteem (max.10 punten) bij winst.
De reglementen en het inschrijfformulier vind je in de bijlage.
De factuur wordt gezonden na het indelen van de poules.
Poules worden geografisch ingedeeld.
Vorm samen met je familie, vrienden of biljartmaatje(s), man of vrouw een team.
2 spelers per avond, een team kan minimaal 2 en maximaal 4 spelers inschrijven.

DOE MEE EN WORDT KAMPIOEN VAN DE PRONVINCIE NOORD-BRABANT.

Namens de commissie OBK
Rinus Vorstenbosch
Karel Swarts,
Ad Koolen
Henk Vos
Maria Blom

Bijlagen
2020 Inschr form OBK
2020 reglementen OBK

World Cup driebanden

World Cup Veghel FLYER voorkant 1

Alle informatie zoals speeltijden en TV uitzendingen op Ziggo sport vindt u in de Biljartballen Krant editie Oktober.

Bijzondere vermelding: de Internationale arbiters van District Oss, Peter Huvenaars en Henry Thijssen geven acte de présence

Driebanden op Ziggo sport

 

 

 

 

 

 

 

 

Gewestelijk wedstrijdleider moet functie neerleggen.

140809 126w Velden Hans vd 140809 008w

Hans van der Velden, wedstrijdleider gewest afdeling 2 (districten 's-Hertogenbosch, Nijmegen, Oss, Veluwezoom) heeft noodgedwongen zijn functie neer moeten leggen.
Vanwege enorm problematische oogproblemen heeft Hans enkele weken geleden KNBB bondsmedewerker Ad Klijn, moeten vragen hem per direct te ontslaan uit de functie van GWL.
Hans wil nu alle direct betrokkenen hierover in kennis stellen:

Beste mensen,
Door enorm vervelende problemen met mijn ogen heb ik enkele weken geleden Ad Klijn moeten vragen me per direct te ontslaan uit mijn functie van GWL.
Hoewel ik nog geen melding heb gekregen van nadere invulling van de situatie neem ik aan dat direct-betrokkenen hierover zijn geïnformeerd.
Van mijn kant dit mailtje vanwege de behoefte om toch wat directer afscheid te nemen. Ik begrijp dat het (direct) stopzetten van mijn bondswerkzaamheden weinig gelukkig gepland is en ik heb de beslissing dan ook allerminst met plezier gedaan. Maar het is uiteindelijk de keuze geweest die ik absoluut heb moeten maken: Ik heb in korte tijd een 3-tal oogoperaties moeten ondergaan, maar de kwaliteit van mijn zien is fors achteruit gegaan.
Nieuwe, eerder noodzakelijk geachte operaties zijn vooralsnog op de lange baan geschoven. Werkzaamheden als dingen lezen en computergebruik blijken meer en meer een crime, zeker als ik dat meer langdurig wil of moet doen. Een belangrijke reden om me wat dat betreft beperkingen op te leggen.
Ik hoop dat KNBB en KNBB/MN tot een goede oplossing van de situatie komen. Ik wil iedereen bedanken voor de goede en prettige samenwerking. Good luck!
Met vriendelijke groet,
H.V. van der Velden (Hans)

Nieuwsbrieven KNBB Carambole

Nieuwsbrief KNBB Vereniging Carambole  (Mei 2019)
Het is alweer een tijdje geleden dat wij een nieuwsbrief hebben verstuurd. Dat wil niet zeggen dat het bestuur heeft
stilgezeten, integendeel!
Er is hard gewerkt aan de automatisering voor de nieuwe PK’s. De vorderingen gaan gestaag en de verwachting is dat
wij na komende weekend het systeem kunnen laten testen. Zodra hier meer nieuws over is, informeren wij u verder.
Lees hier nieuwsbrief mei 2019
 
Ik zit (nog) niet op Facebook
U misschien niet – maar veel biljarters wel! Facebook Relatief veel carambolespelers, en zeker oudere carambolespelers, geven aan social media niet belangrijk te vinden of zelfs ‘onzin’. Toch hebben steeds meer van deze ouderen inmiddels de weg naar vooral Facebook gevonden, en dat is niet voor niets. Voor het verkrijgen van informatie of snelle updates van events hebben social media steeds meer de rol overgenomen die websites vroeger hadden. Kort gezegd: ging men vroeger naar een website voor een uitslag, tegenwoordig kijken steeds meer biljarters op social media waar je niet alleen uitslagen ziet maar ook tussenstanden, commentaren van vrienden en kennissen, en soms zelfs gratis livestreams van wedstrijden. Biljarters zoeken deze informatie voornamelijk op KNBB Facebook, maar ook op goede informatiekanalen als Biljarten Actueel en De Biljart Ballen. Was op de websites KNBB.nl en Carambole.nl gedurende het EK in Brandenburg een relatief lichte stijging in bezoekersaantallen t.o.v. normaal, op KNBB Facebook was die stijging exponentieel. Normaal berichtbereik per week is op KNBB Facebook tussen 7.000 en 10.000, van 29 april-5 mei was dit liefst 23.700! (Op het 7-dagen hoogtepunt zelfs 27.000.) Sinds het begin van EK kreeg KNBB Facebook liefst 95 nieuwe likes, normaal zijn dit er zo’n 10 per week. Op de topdag 5 mei waren er liefst 1445 (!) reacties (dit zijn er normaal 50-150 per dag), waren er 237 opmerkingen op berichten (normaal zo’n 10) en werden berichten liefst 50 maal gedeeld (normaal minder dan 5 berichten per dag). Deze cijfers van deze week, en met name deze cijfers van 5 mei, geven aan hoezeer de mensen hebben meegeleefd met de geweldige Nederlandse prestaties op het EK.U heeft nog geen Facebook account, maar u wilt er eigenlijk wel één? Hier staat uitgelegd hoe u een eigen Facebook-pagina kunt aanmaken. Heeft u dit eenmaal gedaan, ga dan naar deze pagina en klik op het ‘Vind ik Leuk’ icoontje dat linksonder de uitgelichte foto staat. Vanaf dat moment ziet u in uw nieuwsoverzicht altijd de berichten van KNBB langskomen!
Lees verder in nieuwsbrief mei 2019
 
Open Brabantse kampioenschappen 2019
Open Brabants kampioenschap driebanden 3 Geert van Lith 001
 
Het team de Deurzakkers met Geert van Lith en Peter van Rossum hebben deelgenomen aan de open Brabantse kampioenschappen. Ze hebben hierbij een vijfde plaats behaald. Er zijn nog geen uitslagen gepubliceerd. Foto's Jan Rosmulder. Zie indien opline website: https://www.driebandenkleinbrabant.nl

Op zaterdag 6 juli is bij 't Ivoor in Boxtel de finale van het Open Brabants Kampioenschap voor driebanden teams gespeeld. De poulewedstrijden zijn gestart in de week van 29 april en geëindigd in de week van 10 juni.
Na deze poule fase, waarin 12 poules met 4 teams de strijd aangingen, werden de nummers 1 van elke poule verdeeld over 6 poules van 2 teams om de knock-out fase te spelen. De knock-out fase werd gespeeld met een uit- en thuiswedstrijd per poule. De winnaars van deze knock-out fase waren zaterdag in de arena voor deze finale.  De finale werd gespeeld in 2 poules van 3 teams.

De aanwezige  teams waren:
Poule 1:
Ice Tea uit Boxtel met Henk Goettsch en Cor van Beers
't Hartje 2 uit Oosterhout met Cees Kooijman en Theo Bambacht
De Deurzakkers uit Oss met Peter van Rossum en Geert van Lith

Poule 2:
't Ivoor 1 met Huub Wilkowski en Emanual Coort
't Boerke uit Rijen met Hans Erkelend en Gerard Graauwmans
't Caves 1 uit Wintelre met Toon van Boxem en Huub van Rooij

Na deze finale poule wedstrijden gingen de nummers 1 strijden voor de plaatsen 1 en 2, de nummers 2 voor de plaatsen 3 en 4.
Na het spelen van de finale poule wedstrijden was bekend dat de Deurzakkers uit Oss op de 5e plaats en 't Caves uit Wintelre op de 6e plaats was geëindigd.
Nu begon de strijd tussen 't Ivoor 1 en Ice Tea voor de plaatsen 1 en 2; 't Boerke en 't Hartje 2 gingen voor de plaatsen 3 en 4.

Na spannende partijen met mooie caramboles en soms vreemde klosballen kwam de uitslag op het bord:
1. 't Ivoor 1 met 20 punten
2. Ice Tea met 15 punten
3. 't Boerke met 20 punten
4. 't Hartje 2 met 16 punten.

Namens de organisatie van de OBK willen wij de tellers en schrijvers en de officiële arbiter bedanken voor hun inzet. De supporters voor hun aanwezigheid, dat is een stimulans voor de spelers. De crew van 't Ivoor voor de goede verzorging van het natje en het droogje, voor de geweldige accommodatie.
Voor de volledige uitslag van het totale toernooi klik hier.
Vooruitblik OBK 2019, plus terugblik naar eerdere edities

Tekst: OBK 2019
Foto's: Jan Rosmulder/De Biljart Ballen

Jaarvergadering KNBB Vereniging carambole
Jaap en Piet Bijna elf jaar lang, de maximale drie termijnen, was Jaap Labrujere voorzitter van de KNBB Vereniging Carambole.
Jaap trad aan op een moment dat er veel gedoe was binnen de KNBB, met grote financiële problemen.
Een kleine elf jaar later is zowel KVC als de KNBB financieel gezond, is sprake van een toenemend ‘wij’ gevoel, en zijn een aantal projecten met succes afgerond.
Hierin heeft Jaap Labrujere een uiterst belangrijk aandeel gehad! Geroemd werden op de ALV van KVC Jaap's grote inspanningen voor de biljartsport in het algemeen, en voor KVC in het bijzonder.
Voor al zijn verdiensten is Jaap op deze ALV, uit handen van KNBB-voorzitter Garmt Kolhorn, beloond met het Erelidmaatschap van de KNBB.
Enkele van de mooie woorden die er waren voor Jaap op de ALV kwamen van Garmt Kolhorn, die Jaap's wijze van voorzitterschap roemde: bevlogen, voor de troepen uit, en met een grote vernieuwingsdrang. Piet Verschure van KVC maakte de mooie vergelijking met de Schelde, waar Jaap werkzaam is geweest. Daar werden grote schepen gebouwd, en voor deze schepen was tijdig bijsturen cruciaal om ongelukken te voorkomen. Precis zoals Jaap dit ook altijd heeft gedaan als voorzitter van KVC!
Jaap Labrujere, die zichtbaar geemotioneerd was onder de vele loftuigingen, zal worden opgevolgd door Piet Verhaar.

Lees verder op de website van KNBB Carambole

 

Eerder nieuws KNBB Carambole