Get Adobe Flash player

Martien Westerlaken 90 jaar

Martrien Westerlaken 180310 280 web Martien Westerlaken 100911 030a web
 

Martien Westerlaken viert op 25 januari zijn negentigste levensjaar in goede gezondheid.
Al zijn leven lang een rasechte sportliefhebber, of het nou voetbal, wielrennen, tafeltennis, korfbal of biljarten is.

Vanaf 1984 is Martien lid van biljartvereniging Kerkzicht in Nuland. Reeds een jaar later werd hij, nu alweer vijf en dertig jaar geleden, districtsarbiter. Nog altijd in dezelfde trui met tot voor enkele jaren terug de oorspronkelijk de arbitersbatch.
Met enige regelmaat, biljart hij nog een partij in het team van Kerkzicht 2.

Met jeugdvereniging Bikado (Biljarten is kunst door oefening), ging Martien vroeger ook naar bijna alle wedstrijden kijken. Als een jeugdlid ging biljarten was hij erbij. Omdat Martien geen rijbewijs heeft, reed hij graag met iemand mee. Tegenwoordig maakt hij zijn rondje op de elektrische fiets.

In het verleden ging hij als fan van Clemie van Wanrooij met vader Wim, eredivisie driebanden kijken.

Biljartcentrum de Hazelaar in Rosmalen ligt binnen fietsbereik en als Martien verneemt dat er mooie wedstrijden zijn te bewonderen zoals met Jean Paul de Bruijn of Raymund Swertz dan is hij als echte biljartliefhebber erbij.

Martien heeft ook altijd veel foto’s gemaakt. Vorig jaar heeft hij twee volle fotoboeken bij Kerkzicht neer gelegd zodat mensen ze kunnen bekijken.

Naast biljarten is Martien ook lid van Heemkundekring Nuland. Thuis heeft hij een museum met oude gereedschap dat hij graag laat zien en ook uitgebreid over kan vertellen.

Als zijn lijfblad “De Biljart Ballen” bij Kerkzicht binnen is, neemt hij steevast een exemplaar mee en leest letterlijk alle artikelen. Hij weet dit later ook nog te vertellen, ook van jaren terug

Biljartcentrum Uden moet biljartwalhalla worden

Biljartcentrum Uden Met een topteam in de eredivisie, kansen voor de jeugd en andere sportfaciliteiten als darten wil Carl Verhoeven Biljartencentrum Uden een flinke make-over geven.

De huidige uitbater Eddy Vergunst opende het centrum ruim zes jaar geleden. Nu wil Carl Verhoeven uit Heeswijk-Dinther het centrum overnemen. “Ik wil het centrum nieuw leven inblazen”, aldus Verhoeven. Het centrum wordt verbouwd en uitgebreid zodat er plek is voor meer biljarttafels.

 

Verhoeven ziet graag dat het biljartniveau in Uden naar een hoger niveau wordt getild, namelijk de eredivisie. Om dit mogelijk te maken, heeft Verhoeven ook al nagedacht over een team. Onder andere biljarter Jean van Erp uit Heeswijk-Dinther verhuist van het team uit Den Haag mee naar Uden. Ook heeft Verhoeven al een overeenkomst met de Spaanse biljarter Antonio Montes.
Lees verder:
- Kozoom Frits Bakker
 
Informatie Website
 
Bezoekers van deze website die de browser firefox gebruiken, zullen geen banner zien.
Dit komt omdat firefox adobe flash niet meer ondersteunt.
U kunt erop klikken en daarna krijgt u een scherm om toe te staan. Er wordt wordt gewerkt.  
 
20e Open Driebandentoernooi D'n Brouwer Mariaheide
Dn Brouwer logo

Dit jaar wordt van maandag 9  december t/m zaterdag 28 december 2019 voor de 20e keer het Open 3- Bandentoernooi in Mariaheide gehouden.

Velen spelen elk jaar dit gezellige toernooi en door middel van deze brief nodigen wij iedereen uit, Schrijft u zich daarom in voor dit Open 3- Banden toernooi

Lees verder voor alle informatie

Herberg Dn Bekker te Heesch

Den Bekker Screenshot 20190902 191148 Brabants Dagblad Krant

Jan en Annie van der Heijden

Herberg Dn Bekker te Heesch

Herberg Dn Bekker, met uitbaters Jan en Annie van der Heijden, bijna 51 jaar een begrip: een artikel in het Brabants Dagblad van 2 september.

Krantenartikel Brabants Dagblad 2 sept 2019


Archieffoto Mart van Der Heijden Nationaal arbiterstoernooi

 
Herberg D'n Bekker in Heesch gaat over in andere handen
Herberg Dn Bekker web
HEESCH - Herberg D'n Bekker in Heesch krijgt een nieuwe toekomst. De familie Van der Heijden heeft de markante boerderij op de hoek van de Burgemeester Woltersstraat en de Vinkelsestraat verkocht aan ondernemer Adri Van den Akker in Heesch, bekend van de makelaardij in het dorp. Het artikel in het Brabants dagblad
 
District Oss in het nieuws
Aandacht op de website van KNBB Carambole en facebook KNBB en KNBB Carambole
 
Het 19e open 3 - Banden toernooi van Cafe D`n Brouwer
1e Halve finale
Tines Mannes (8) – Adrie Vermeulen (8)    3  -  8  in 18 Beurten
2e Halve finale
Ad van Stiphout (14) – Antoon van de Brand (12)  14  - 10  in 24 beurten
Finale 3-4 plaats
Antoon van de Brand(12) – Tines Mannes(8)   12-  4 in 23 beurten
Finale 1-2 plaats
Ad van stiphout(21)- Adrie Vermeulen (12)      15 – 12 in 28 beurten
 
 
Dn Brouwer 3B toernooi 2018
V.l.n.r  Tines Mannes(4e) Ad v Stiphout (2e) Adrie Vermeulen (1e) Antoon v d Brand (3e)
 
Drieband team Aardexpress genomineerd
171203 205 Aardexpress web

UDEN | Er kan vanaf vandaag gestemd worden op de sportman, sportvrouw en sportploeg van 2018 van de gemeente Uden. De genomineerden zijn bekend.

In de categorie Sportploeg van het Jaar zijn genomineerd:

Aardexpress (topteam Biljartcentrum Uden)
Dit team is Nederlands Kampioen geworden in de eerste divisie driebanden groot. Door promotie naar de eredivisie zullen Europese topspelers het komende seizoen ook hun opwachting maken in Uden.

Lees verder . . . .

Bron Kliknieuws

G-zwemploeg Uden (gehandicapten)
Zij behaalden tijdens de Nationale Special Olympics op de estafette goud en brons.
DV Dance Action
Zij werden op diverse onderdelen (vier keer) kampioen tijdens het Open Nederlandse Kampioenschap Garde- en Showdans. Daarnaast behaalden ze vijf EK startkaarten.
Wie is jouw favoriet? Op woensdag 23 januari 2019, tijdens het sportgala, worden de winnaars bekendgemaakt. Stemmen op uw favorieten kan tot 31 december via www.uden.nl/sportgala.
 
Riny en Koosje 50 jaar getrouwd.
Rini en Koosje Zwiers

In de nieuwe biljartballen lazen we dat de snelste biljarter van Nederland, Riny Zwiers 50 jaar met zijn Koosje is getrouwd. Een felicitatie waard!

Hierbij wil ik aanvullen dat "snelste" niet is overdreven, Riny is misschien wel de snelste ter wereld. In het verleden heeft hij menig arbiter tot wanhoop gedreven. Het is alweer enige jaren geleden dat in ons district arbiterscursussen werden georganiseerd. Riny was altijd bereid te assisteren als voorspeler. Op zijn ludieke wijze kon hij dat als geen ander.

Namens district Oss van harte gefeliciteerd Koosje en Riny

 

 

 

 

 

 
Peter van Bommel in de Biljartballen
Peter van Bommelkopie

De BiljartBallen oktober staat online

Met een prachtige artikel over Peter van Bommel over zijn website bommeltje.nl o.a. de vraagbaak voor de biljarter. Verder staat in de Biljartballen het laatste nieuws op gebied van de biljartsport.
Zeer aan te bevelen!

Een citaat uit het artikel van Peter:
Over zijn spelniveau is de biljartgoeroe duidelijk.
“Door de website denken veel mensen dat ik een hele goede biljarter ben, maar helaas. Ik ben maar een doorsnee speler, met een bescheiden moyenne van net geen 2.00 gemiddeld. Wat ik tekort kom aan techniek, maak ik meest- al goed met mijn passie en plezier voor het spel.
Ik heb vanaf 1980 bij diverse biljartclubs in en om Grave gespeeld en speel al zo’n 22 jaar met min of meer hetzelfde team in de competitie van KNBB district Oss, maar ik vind, het gezelligste district van Nederland”

Bommeltje.nl 20 jaar

Bommeltje

Bommeltje.nl de website van Peter van Bommel, bestaat 20 jaar
Bij biljartliefhebbers bekend door de vele en interessante informatie op gebied van biljarten.
Een goede reden om Peter eens in het zonnetje te zetten: 

   Proficiat Peter, op naar de vijf en twintig jaar!

Bommeltje.nl staat al jaren prominent bij de links op deze website:

Zeer grote brand verwoest café D'n Dijk in Ravenstein

Dn Dijk verwoest


RAVENSTEIN - Café-Zaal D'n Dijk in Ravenstein is in de nacht van donderdag op vrijdag volledig verwoest door een grote brand. Het vuur sloeg over naar een huis dat direct naast het café ligt.

Helene van Aarle heel veel sterkte toegewenst

Link Omroep Brabant

Link Klik nieuws

Café Zaal 't Oventje 40 jaar

Tinus En Trees Verstraten 40 jaar horecaondernemers van café-zaal-eetcafé 't Oventje in het Brabantse dorp Zeeland. Thuisbasis van o.a. BC Zeeland en Kersenboys met 2 matchtafels en 3 kleine biljarts. Uitgebreid artikel op pagina 26 in editie juni van De Biljart Ballen via http://www.debiljartballen.nl/download.php?id=70&l=oost

Omroep Brabant verslag

Bekijk het filmpje van omroep Brabant:

KOT Ravenstein 70 jaar

KOT Ravenstein 70 jaar

K.O.T. Ravenstein bestaat dit jaar 70 jaar.

Op de foto ontbreken de clubleden :Jochum Verstegen , Theo en Marielle Markese , Theo v.d. Ven , Theo Fleuren en Jan Nabuurs.

Update 14-12-2018 HTH